Kom direct in contact
Pro-tact
Truerderdyk 9
9051 JB Stiens
058 - 257 3701
info@pro-tact.eu
Wilt u bij Pro-tact aan de slag, dan nemen we eerst een aantal testen af. U kunt kiezen uit:
U krijgt de resultaten van alle testen. Vervolgens maken we samen een gericht trainingsprogramma. Daarmee kunt u uw gezondheid of conditie verbeteren. Ook kijken we samen of u gezonder kunt leven. Kleine aanpassingen in uw dagelijks leven hebben al effect. Tijdens uw trainingsprogramma herhalen we de testen elke zes weken. Zo kunt u zien waar u het voor doet. En als het nodig is, passen we uw programma aan.
U kunt diverse gezondheidstesten laten afnemen:
Bloeddruk
Een hoge bloeddruk is een risicofactor voor het krijgen van hart en vaatziekten. We meten de bloeddruk met een bloeddrukmeter. Een hoge bloeddruk kan het hart en de vaten, ogen en nieren beschadigen. Deze beschadigingen kunnen leiden tot complicaties zoals: een herseninfarct of hartinfarct. Een langdurig hoge bloeddruk kan worden behandeld met medicijnen. Verder helpt gezond eten, met weinig zout, voldoende bewegen en ontspannen en eventueel afvallen en stoppen met roken.
Cholesterol
Het cholesterolgehalte meten we via een bloedprik. Een te hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor aderverkalking, en dus voor hart- en vaatziekten. Vooral voor mensen tot 70 jaar is het cholesterolgehalte van belang. Zeker als ze andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten hebben, bijvoorbeeld te weinig bewegen, vet eten en roken.
Bloedsuiker
De bloedsuiker meten we via een bloedprik. Glucose (suiker) is een soort brandstof voor het lichaam. Onze spieren hebben glucose nodig en onze hersenen gebruiken eigenlijk alleen maar glucose. De bloedsuikerwaarde moet zo constant mogelijk zijn. Dat helpt om gezond te blijven. Een te hoge bloedsuiker kan een risicofactor zijn voor hart en vaatziekten.
Body Mass Index
De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding tussen het gewicht en de lichaamslengte aan. Die verhouding zegt iets over het gezondheidsrisico van het lichaamsgewicht. De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van de lichaamslengte.
Lichaamsvetpercentage
Het vetpercentage meten we met een huidplooimeting en elektronisch. Te veel lichaamsvet verhoogt de kans op ernstige gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes en kanker en een hoog cholesterolgehalte. Een gezond lichaamsvetpercentage verlaagt juist de kans op deze ziekten.
Heup-tailleomtrek (Taille-heupomtrek)
Voor de heup-tailleomtrek meten we met een meetlint de omvang van heup en taille. Vervolgens delen we de tailleomvang door de heupomvang. De plaats waar te veel vet zich opstapelt is belangrijk. De een heeft meer vetstapeling rond de buik (appelmodel) een ander lager op de billen en benen (peermodel). Kort door de bocht is buikvet ongunstiger voor de gezondheid dan onderhuids vet. De verhouding tussen de taille en de heupomvang is veelzeggend. Is die verhouding voor vrouwen groter dan 0,83 en voor mannen groter dan 0,95, dan kunnen er gezondheidsrisico’s ontstaan.
Stress
Stress meten we met plakelektroden. U moet dan vijf minuten rustig blijven zitten. Stress beïnvloedt veel gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten, maagzweren, vatbaarheid voor infecties, nek- en rugklachten, RSI-klachten, overspannenheid en burn-out, hoge bloeddruk, gewichtsschommelingen, en zelfs kanker.
Conditie
Een conditietest bestaat uit bijvoorbeeld een fiets- of looptest. Met een conditietest meten we wat iemand lichamelijk kan presteren. De uitslag geeft iemands conditie weer, en kan ook een signaal zijn van (over)vermoeidheid, ziekte of een andere verstoring van de conditie.
Kracht
Welke krachttest u aflegt, hangt af van uw conditie en sportervaring. De krachttest is een belangrijke meting. Op basis daarvan start u op het juiste niveau met de training en bereikt u sneller resultaten. Door de test regelmatig te herhalen, kunnen we goed uw vooruitgang monitoren.
Beweeg- Training- en Leefstijladvies