Kom direct in contact: 058 - 257 3701 info@pro-tact.eu
  • Persoonlijke begeleiding
  • Advies op maat
  • Kleinschalig
  • Altijd op afspraak

Fit & Gezond Zwanger

Het programma

Wij bieden verschillende trainingen aan voor zwangere vrouwen en voor vrouwen vanaf minimaal 6 weken na een bevalling. Voor vrouwen die een keizersnede of een andere moeizame bevalling hebben gehad geldt minimaal 8 weken na de bevalling. De trainingen zijn geschikt tot ongeveer 9 maanden na de bevalling.

Naast de trainingen wordt er twee keer per jaar een voedingscursus in combinatie met advies van de bekkenfysiotherapeut aangeboden.

Zwangerschapsfitness

Met behulp van fitnessoefeningen gaan we preventief te werk. We streven er na om eventuele klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling te kunnen voorkomen en/of verminderen. Hierdoor willen we het beweegplezier bevorderen.

Inhoud van de training
De training bestaat uit oefeningen gericht op spierversterking en het bevorderen van de conditie, stabiliteit en coördinatie. Tijdens de training is er extra aandacht voor het herstel en versterken van je bekkenbodemspieren.

We beginnen altijd met een warming-up om het lichaam op te warmen en voor te bereiden op de training. Daarna doen we krachttraining (met lichte gewichten) en balansoefeningen. We sluiten af met bekkenbodem -en ademhalingsoefeningen.

Trainingsduur
De trainingsduur is maximaal 60 minuten inclusief warming-up en cooling-down.

Voor wie
De training is speciaal voor zwangere vrouwen die proberen fitter de zwangerschap door te komen door middel van beweging. Bijvoorbeeld wanneer het beoefenen van de eigen sport te zwaar wordt, maar toch op een veilige manier kunnen blijven bewegen. De training is ook geschikt voor vrouwen die bevallen zijn en hun conditie en krachtuithoudingsvermogen willen opbouwen.

Je kunt meedoen vanaf het begin tot aan het einde van je zwangerschap en wanneer je begint met trainen na de zwangerschap. Ook als je voor je zwangerschap nooit hebt gesport, kun je veilig meedoen.

Door wie
De trainingen worden gegeven door een beweeg -en leefstijladviseur. Wij werken samen met de (bekken)fysiotherapeuten van FysioStiens. Je kunt bij hen terecht voor een bekkencheck en fysiotherapie.

Kosten
Je betaalt €120 voor 12 weken sportlessen.

Beweeg- Training- en Leefstijladvies

Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?